• 1401/12/02 - 13:27
  • - تعداد بازدید: 382
  • - تعداد بازدیدکننده: 363
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بررسی چالش ها و ارائه راهکارهای مناسب پیرامون تعرفه گذاری خدمات پرستاری

به گزارش روابط عمومی مدیریت پرستاری دانشگاه علوم پزشکی فسا ;

در نشستی که با حضور مدیران خدمات پرستاری ، مدیران داخلی ،مسئولین درآمد ، مسئول سامانه سپاس و مسئولین اداره اقتصاد درمان و آمار دانشگاه علوم پزشکی فسا روز دوشنبه  یکم اسفند1401در معاونت درمان این دانشگاه برگزار گردید به بررسی چالش ها ی پیرامون تعرفه گذاری خدمات  پرستاری پرداخته شد و در نهایت راهکارهای مناسبی نیز اتخاذ گردید.

 

تاکید رهبر معظم انقلاب بر اجرای قانون تعرفه‌گذاری پرستاری 

با تاکید رهبر معظم انقلاب، پس از ۱۴ سال مسکوت ماندن قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، روند اجرایی شدن آن به جریان افتاد و سرانجام آیین نامه اجرایی هشت ماده‌ای این قانون در ۶ مرداد ۱۴۰۰ در جلسه هیأت وزیران تصویب و با امضای معاون اول رئیس جمهوری وقت برای اجرا ابلاغ شد. 

در آیین نامه اجرایی قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری آمده است: «وزارت بهداشت موظف است استاندارد بسته‌های خدمات تشخیصی و درمانی گروه (کادر) پرستاری را تعیین و ابلاغ نماید. در تبصره یک این ماده نیز آمده است: سازمان نظام پرستاری جمهوری اسلامی ایران مکلف است در تدوین استانداردهای مذکور همکاری نماید. بر اساس ماده ۳ این آیین نامه نیز  همه مراکز (بهداشتی و درمانی دولتی و غیر دولتی) مکلف به رعایت استاندارد بسته‌های خدمات تشخیصی و درمانی گروه (کادر) پرستاری شدند.

در این آیین نامه همچنین شورای­ عالی بیمه سلامت کشور مکلف شد هر سال بر اساس قانون احکام دائمی برنامه‌­های توسعه کشور نسبت به تعیین تعرفه خدمات پرستاری اقدام و پس از تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور، قبل از پایان هر سال برای سال بعد جهت تصویب به هیأت وزیران ارائه کند.

بر اساس تبصره ۲ ماده چهار این آیین نامه برای خدمات شایع (گلوبال)، « ملاک محاسبات تخت روز برای محاسبات تعرفه پرستاری، تخت روز اعلامی در جدول شایع (گلوبال) و برای خدمات اتاق عمل، زمان استاندارد اعلامی برای عمل است. دستورالعمل نحوه توزیع در بخش دولتی ـ دانشگاهی توسط وزارت بهداشت ظرف سه ماه پس از تصویب این آیین­ نامه ابلاغ و منابع اعتباری مورد نیاز برای اجرای این آیین ­نامه نیز از محل منابع بودجه عمومی دولت تامین می‌شود و سازمان‏ها و شرکت‌های بیمه پایه و تکمیلی سلامت مکلفند نسبت به پوشش این خدمات اقدام کنند.

با ابلاغ آیین‌نامه اجرایی قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، این قانون در مسیر اجرا قرار گرفت اما در سال ۱۴۰۰ به مرحله عملیاتی نرسید، تا جایی که رهبر معظم انقلاب بار دیگر در مراسم روز پرستار سال ۱۴۰۰ در جمع پرستاران برای دومین بار بر اجرای این قانون تاکید کردند. ایشان فرمودند: «به طور مشخص یکی از مطالبات پرستاران اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری است که البته بنده سال گذشته هم این را گفتم. این قانون از سال ۸۶ تهیه شده اما تا روزهای آخر دولت قبل آیین‌نامه‌های اجرای آن نوشته نشده بود، چرا؟ اصرار دارم در این دولت، وزارت بهداشت مسئله تعرفه‌گذاری را دنبال و اجرا کند.»

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار
  • کد خبر : 8531
کلمات کلیدی
سهیلا شیبانی نژاد
خبرنگار

سهیلا شیبانی نژاد

تصاویر

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: