اهمیت کنترل آسم در بارداری
دکتر یوسف غلام پور،فوق تخصص بیماریهای ریه در دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: فشار خون بالا، مسمومیت حاملگی ، مرگ نوزاد قبل یا بلافاصله بعد از تولد، تاخیر رشد داخل رحمی، وزن کم هنگام تولد و زایمان زودرس از خطرات عدم کنترل آسم در طول بارداری است.

آسم یکی از شایعترین اختلالات ریوی بوده که در زنان جوان به طور شایع دیده میشود. بنابراین در دوران حاملگی نیز به طور شایع مشاهده میشود. میزان شیوع آسم در دوران بارداری ۸-۴ درصد برآورد شده است. آسم نوعی اختلال التهابی مزمن راههای هوایی است که یک جزء ژنتیکی و ارثی مهم دارد.
علائم و نشانههای آسم می تواند شامل موارد زیر باشند:
- سفتی در قفسه سینه
- سرفه مداوم (به ویژه در شب یا صبح زود)
- تنگی نفس
- خس خس سینه (صدای سوت هنگام تنفس(
آیا علائم آسم در بارداری تغییر میکند؟
بله، در اغلب موارد علائم آسم در بارداری تغییر میکند. گاهی اوقات علائم بهتر میشوند و گاهی نیز امکان بدتر شدن آن ها وجود دارد. هنوز مشخص نشده است چه چیزی باعث این تغییرات میشود.
سوزش سر دل جز شکایتهای شایع بارداری بوده که میتواند علائم آسم در بارداری را بدتر کند.
موارد زیر میتواند در کاهش سوزش سر دل کمک کننده باشد:
- بالاتر بودن سر هنگام دراز کشیدن
- مصرف وعدههای غذایی کوچک چندین بار در طول روز
- اجتناب از خوردن غذا
- دو ساعت قبل از خواب
- مصرف داروهای کاهنده اسید معده
بارداری هیچگونه اثر قابل پیشبینی بر آسم زمینهای ندارد. تحقیقات نشان داده است که بیماران مبتلا به آسم تقریبا در یک سوم موارد بهتر شده، در یک سوم موارد بدون تغییر باقی مانده و در یک سوم موارد آشکارا بدتر میشوند.
در دوران بارداری، پزشک بایدبه صورت مرتب وضعیت ریهها را تحت نظر داشته باشد تا در صورت نیاز داروهای آسم در بارداری را تنظیم کند.
درمان آسم در بارداری
در طول دوران بارداری عملکرد ریهها باید با دقت کنترل شوند تا اطمینان حاصل شود جنین در حال رشد، از اکسیژن کافی برخوردار است.
از آنجا که شدت آسم در حدود دو سوم زنان در دوران بارداری تغییر میکند، باید هر فرد ماهانه توسط پزشک خود معاینه شود تا علائم و عملکرد ریه تحت نظر قرار گیرد.