معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی فسا

معاونت درمان - دانشگاه علوم پزشکی فسا

-          با افزایش سن خطر ابتلا به سكته های مغزی افزایش می یابد .

-  فشار خون بالا احتمال وقوع سكته های مغزی راافزایش می دهد .

-  چاقی و افزایش وزن بدن در وقوع سكته های مغزی دخیل می باشد .

-  شیوه زندگی غیر فعال سبب افزایش خطر ابتلا به اضافه وزن ، سطح كلسترول خون بالا ، فشار خون بالا و دیابت (بیماری قند خون ) می شود .

-  ورزش منظم حتی در حد متوسط ، سبب كاهش خطر ابتلا به سكته های مغزی می شود .

-  ابتلا به دیابت فرد را در معرض خطر جدی ابتلا به سكته های مغزی قرار می دهد .

-  استعمال دخانیات سبب افزایش میزان خطر لخته شدن خون و در نتیجه بروز سكته مغزی می گردد .

-  جهت پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی ، روزانه 30 دقیقه فعالیت بدنی متوسط داشته باشید .

-  مصرف زیاد نمك ، فشار خون را در اكثر افراد بالا می برد .

-  رژیم حاوی مقادیر اندك میوه و سبزیجات یا دارای مقادیر زیاد چربی، سبب افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالامی شود .

-  پیروی از یك رژیم غذایی حاوی مقادیر اندك چربی و نمك خطر ابتلا به فشار خون و سكته های مغزی را كاهش می دهد.

-  كاهش وزن ، ورزش ، محدود نمودن مصرف نمك و پیروی از برنامه سالم غذایی ، ابتلا به بیماری ها را كاهش می دهد .

-  یكی از مهمترین اقداماتی كه می توان جهت كنترل فشار خون انجام داد ، حفظ وزن در یك محدوده سالم می باشد .

-  هنگامی كه شما سیگار را ترك می كنید ، همسر و فرزندان و دوستان شما نیز همچون خودتان سالم تر خواهند بود .

-  برای پیشگیری از بیماری های عروقی از انواع گوناگونی از میوه ها و سبزیجات استفاده كنید .

-  در رژیم غذایی خود محصولات لبنی كم چرب یا بدون چربی ، ماهی ، نخود ، لوبیا و مرغ بدون پوست را بگنجانید .

-  مصرف نوشیدنی های قندی و شیرینی جات را محدود كنید .

-  با تغییر در شیوه زندگی خود شانس بروز سكته های مغزی را كاهش دهید .

-  در سكته مغزی ، زمان مراجعه به بیمارستان مهم ترین نقش را در اثربخشی درمان دارد .

-  آیا می دانید بهترین زمان شروع درمان سكته مغزی ، حداكثر 3 ساعت از بروز علایم می باشد .

-  بیشترین علت مرگ و میر سكته های مغزی بدلیل تاخیر مراجعه بیمار به بیمارستان است .