معاونت درمان - دانشگاه علوم پزشکی فسا

برای اولین بار متادون در طی جنگ جهانی دوم  ساخته شد که جهت تسکین درد بیماران به کار رفت. متادون درمانی یا درمان با دوز نگهدارنده متادون ،از بروز علائم ترک مواد مخدر جلوگیری کرده و تقاضای آن را کاهش داده و یا از بین می برد.

محمد رحیمی کارشناس مسئول نظارت بر مراکز اختلالات مصرف مواد معاونت درمان عنوان نمودند : استفاده از متادون به تنهایی منجر به معالجه فرد معتاد نمی شود بلکه به عنوان جزئی از فرایند درمان معتادان به مواد افیونی مورد استفاده قرار می گیرد. متادون همچنین جهت بیمارانی که از مواد شبه افیونی به طور تزریقی استفاده می کنند و آلوده به ویروس ایدز HIV و یا هپاتیت C هستند تجویز می شود تا خطر انتشار عفونت را از طریق استفاده از سوزن مشترک کاهش دهد. بیماری اعتیاد را می توان با بیماریهای مثل دیابت، فشار خون و آسم مقایسه کرد. زیرا طبیعت همه این بیماریها مزمن ، عود کننده و ژنتیکی است . در تمام این بیماریها درمان قطعی وجود ندارد و میزان موفقیت در درمان ، ارتباط مستقیم با میزان پایبندی به درمان دارد.

محمد رحیمی همچنین افزود : زمانی که متادون طبق تجویز پزشک صورت گیرد بسیار بی خطر بوده  و آسیبی به اعضای داخلی و یا قدرت تفکر وارد نمی کند. حتی اگر برای سالها به طور منظم مصرف شود فرد دچار عوارض متادون نخواهد شد. کسانی که خود سرانه و بدون مشورت پزشک متخصص در زمان مناسب آن را مصرف نمی کنند دچار عوارض متادون از جمله تعریق ، یبوست، افزایش وزن، اختلالات جنسی ، اختلال خواب، خستگی ، بی قراری و دردهای گوارشی در بدن می شوند.