افسردگی یا سرماخوردگی روانی

شعار سازمان جهانی بهداشت در سال 2017 به مناسبت روز جهانی بهداشت  : بیا درمورد افسردگی حرف بزنیم.

افسردگی یکی از شایعترین اختلالات  روانپزشکی است که درصد قابل توجهی از افراد در دوره ای از زندگی دچار نوعی از افسردگی خفیف و یا شدید می شوند که نیاز به روان درمانی و یا دارو درمانی پیدا می کنند از انواع افسردگی های توان به افسردگی فصلی ، افسردگی پس از زایمان، افسردگی اساسی و اختلال دو قطبی نام برد. از افسردگی به عنوان سرماخوردگی روانی نیز یاد می شود.

رحیمی کارشناس سلامت روان  معاونت درمان افزود: وقتی از افسردگی سخن به میان می آید تصویری از یک نوع بیماری عاطفی – روانی تداعی می شود. افسردگی یکی از بیماری های شایع عاطفی است که با علائمی از قبیل بی حوصله بودن، خلق اندوهگین ، خوابهای آشفته دیدن، بی اشتهایی یا پر خوری، بی  علاقه بودن نسبت به زندگی ، افکار خودکشی و یا اقدام به خودکشی ، افکار منفی، احساس پوچی و بی ارزشی، فقدان انرژی ، احساس گناه و نا امیدی، زود رنجی، کاهش میل جنسی، یبوست، دردهای بدنی، کاهش تمرکز و فقدان  قدرت تصمیم گیری و ... مشاهده می گردد.

کاهش عملکرد غدد  فوق کلیوی یکی از علت های اصلی بروز افسردگی در انسان است. عادت های نادرست غذایی باعث بروز مشکلات گوارشی می شوند و این مسئله منجر به جذب چربی ها می شود. استفاده بیش از حد از کربوهیدرات هایی همچون غلات، شکر، قهوه، چای ، شکلات و... و در مقابل استفاده کمتر ازسبزیجات و میوه ها در رژیم غذایی ممکن است منجر به سوء هاضمه و در نهایت باعث بوجود آمدن فشار بر روی دیافراگم در ناحیه قلب و شش ها می شوند که این خود زمینه ساز بروز بیماری درفرد می گردد.

رهنمودهایی در جهت پیشگیری و درمان افسردگی:

1 – فشار های روانی در زندگی خود را کاهش دهید.

2 – به طور منظم  و مرتب ورزش کنید.(پیاده روی ،دویدن آرام و...)

3 – تغذیه مناسب ومفید داشته باشید.

4 – با اعضاء خانواده ، دوستان ، فامیل و همکاران رابطه صمیمی و دوستانه داشته باشید.

5 – از مصرف مواد مخدر مانند سیگار ، تریاک ، مشروبات الکلی و .... دوری گزینید.

6-افکار منفی را از خود دورکنید وبه جای آن افکار مثبت را در ذهن خود پرورش دهید.

7-احساسات خود را در یک دفتر خاطرات روزانه بنویسید.

8-فعالیت ها وعلایق روزانه خود راحفظ کنید حتی اگرحوصله آن را نداشته باشید.

9-فیلم های خنده دار وشاد ببینید.

10-مراجعه به روانشناس یا روانپزشک جهت انجام خدمات مشاوره وروان درمانی و یا دارو درمانی

11-طب سوزنی میتواند در درمان افسردگی مفید باشد.