به حول و قوه الهی اولین همایش فرهنگ سازی ترویج زایمان طبیعی و گردهمایی مادران باردار كه یكی از برنامه های طرح تحول نظام سلامت با هدف سلامت مادران و نوزادان می باشد با همكاری واحد مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكی فسا در روزیكشنبه نهم اسفند ماه 94 در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فسا برگزار گردید .

جناب آقای دكتر عسكری ریاست محترم دانشگاه فرمودند : ترویج زایمان طبیعی از جمله مهم ترین بسته های طرح تحول نظام سلامت است كه از ابتدای طرح در دانشگاه علوم پزشكی فسا مورد توجه خاص قرار گرفته است.

ایشان تصریح كرد: با برگزاری این گونه همایش ها با فرهنگ سازی در زمینه ترویج زایمان طبیعی و بهبود سلامت مردم می توان گام های موثری برداشت. ریاست دانشگاه از توسعه و احداث بلوك زایمان جدید با حمایت وزارت بهداشت خبر داد  و گفت : با تلاش مسئولین دانشگاه این پروژه هم اكنون در حال ساخت می باشد و ان شاء اله در سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

در ادامه خانم عابدی مسوول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه در خصوص اهداف همایش ، اقدامات انجام شده در زمینه ترویج زایمان طبیعی در بیمارستان حضرت ولیعصر(عج)  و شهرستان فسا مطالبی بیان نمودند.

خانم دكتر كوكبی عضو هئیت علمی دانشگاه در خصوص مزایای مختلف زایمان طبیعی و عوارض سزارین برای مادر و نوزاد بیاناتی شیوا ایراد فرمودند همچنین تاكید فرمودند: سزارین باید با تشخیص پزشك و در مواقع ضروری انجام شود و یادآورشدند كه زایمان طبیعی نیازمند مشاركت فعال مادر و آمادگی ذهنی مادر باردار عامل مهمی در افزایش توانمندی مادر به انجام زایمان طبیعی می باشد و رسالت پرسنل بهداشتی و درمانی در تلاش برای آگاه نمودن مادران باردار به این مهم می باشد.

خانم دكتر احمدی متخصص محترم بیهوشی در خصوص درد زایمان طبیعی توضیحاتی ارائه فرموند و استفاده از زایمانهای بی درد و كم درد را عامل مهمی در كاهش درد و ترغیب مادران به سمت انجام زایمان طبیعی دانستند.

درحاشیه همایش توسط غرفه فرهنگ سازی ترویج زایمان طبیعی ، پوستر،بروشور و پمفلت های زایمان بی درد،زایمان درآب،زایمان فیزیولوژیك،نوزاد نارس و...به مدعوین ارائه گردید.

ضمنا در این جلسه بیش از 300 نفر مادر باردار – مراقبین بهداشتی و ... حضور داشتند.