زمان جدید نخستین آزمون صلاحیت حرفه ای پرستاران اعلام شدبه گزارش روابط عمومی معاونت پرستاری، دکتر مریم جضرتی_معاون پرستاری وزارت بهداشت با اعلام این خبر، گفت: آزمون صلاحیت حرفه ای پرستاران با هماهنگی های به عمل آمده با مرکز سنجش آموزش پزشکی و بوردهای منطقه ای در روز پنجشنبه سوم مهرماه 1399 برگزار خواهد شد.  وی افزود: آزمون صلاحیت حرفه ای پرستاران با هدف تایید صلاحیت شاغلین حرفه پرستاری و گروه های مرتبط و همگام ساختن خدمات پرستاری کشور با استانداردها و معیارهای جهانی به عنوان جزئی از فرایند صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران و گروه های مرتبط است.دکتر حضرتی ادامه داد: فرایند صدور پروانه صلاحيت حرفه‌اي پرستاري از سال ۱۳۹۵ آغاز شده است و این پروانه مدركي است كه صلاحيت فرد را براي انجام خدمات پرستاري نشان مي‌دهد و از ورود افراد فاقد صلاحيت به حرفه پرستاري جلوگيري مي‌كند.معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: تاکنون در ۴ مرحله، حدود ۳۰ هزار پروانه صلاحیت حرفه ای براساس کسب امتیاز لازم بازآموزی صادر و مقرر شده است از سالجاری برای اولین بار کسب صلاحیت علمی از طریق برگزاری آزمون سراسری جهت فارغ التحصیلان پرستاری سال ۹۶ به بعد، فارغ التحصیلان گروهای پرستاری سالهای قبل که موفق به کسب امتیاز لازم باز آموزی نشده‌اند، انجام گیرد.لازم به ذکر است از سال جاری و پس از برگزاری آزمون؛ پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران بر اساس کسب امتیاز آموزش و تایید صلاحیت اخلاقی و سلامت جسمی و روانی صادر می شود. هم اکنون داشتن پروانه صلاحیت حرفه ای برای متقاضیان پست های مدیریتی و پرستاران متقاضی پروانه مراکز مشاوره خدمات پرستاری در منزل الزامی است.